Geniet nu voordelig van een heerlijk weekendje Venetië!

Boek je hotels in Venetië veilig, voordelig én snel met BookYourHotel.org!

Venetië is een van de meest romantische plekken ter wereld! Ook al schijnt ze langzaam te verdwijnen onder het water van de Adriatische Zee, voorlopig verovert en betovert Venetië jaarlijks nog de harten van miljoenen mensen van over de hele wereld. Een weekendje Venetië is dan ook één van de populairste bezigheden voor verliefde koppels die wensen te genieten van de pracht en de eeuwenoude romantiek van de stad van grachten, bruggetjes, gezellige steegjes, prachtige gebouwen, heerlijke restaurants en pittoreske hotels in Venetië. Venetië trekt al eeuwen kunstenaars, muzikanten, filmmakers en verliefde koppeltjes. De beroemdste van alle minnaars is misschien wel Casanova, wiens voetsporen je tijdens een romantisch weekendje Venetië overal kunt volgen. Venetië is zonder twijfel dé place to be als je uit bent op een gezellig weekendje of vakantie met familie, vrienden of je geliefde. Je romantisch weekendje Venetië start hier!

Een weekendje Venetië gaat gepaard met zalige wandelingen door het doolhof van straatjes, rustgevende boottochtjes op een van de typisch Venetiaanse gondels, romantische dineetjes in een restaurant, of het verkennen van alle culturele en architecturale pareltjes. Er is het wereldberoemde San Marco plein, de Rialtobrug, het elegante Dogenpaleis, de Brug der Zuchten en de kerk van San Giorgio Maggiore. Venetië is echt een plek als geen ander, met zijn schilderachtige steegjes, waterwegen en typische manier van leven. Hieronder vind je alvast enkele uitstekende tips voor een romantisch weekendje Venetië.

Weekendje Venetië: Wandelingen

Je zult tijdens je weekendje Venetië zeker niet verdwaald geraken, ondanks de ontelbare kleine straatjes, steegjes en pleintjes. Dat is net het leuke van Venetië: laat je samen met je geliefde verrassen en wandel gewoon op uw gevoel af. Maak zeker en vast ‘s avonds een wandeling onder het maalicht naar het sfeervol verlichte San Marcoplein en de romantische Brug der Zuchten, om vervolgens langs de waterkant de brede promenade van Riva Degle Schiavoni af te stappen. Tijdens deze wandelingen wordt je zo mogelijk nóg verliefder op elkaar, gegarandeerd!

Weekendje Venetië: Bezienswaardigheden

Wat dacht je van in het huwelijksbootje stappen tijdens een weekendje Venetië? Bootjes genoeg, en kerken ook, er zijn er zo’n 100 die strijden voor uw aandacht. Bewonder de schilderijen van Tintoretto en Titiaan in Santa Maria della Salute en de Frari kerk, maak een gondeltochtje op een van de verlichte gracht of neem de veerboot naar het eiland Torcello met de Byzantijnse kerk van Santa Maria Assunta met de gouden Madonna en het uitzicht vanop de klokkentoren.

Weekendje Venetië: Nachtleven

Tijdens je weekendje Venetië is een lekker drankje op tijd en stond een leuke aanrader: bij Bellini’s kun je van heerlijke cocktails genieten, of wat dacht je van dineren bij kaarslicht? Een slaapmutsje neem je bijvoorbeeld op het romantische Campo Santa Maria Formosa plein.

Weekendje Venetië: Romantische hotels

Je moet minstens een paar nachten op hotel in Venetië verblijven om écht een weekendje Venetië te hebben meegemaakt. De inrichting, stijl en sfeer in de hotels in Venetië dragen bij tot het superromantische karakter van de stad. Opgelet: sommige hotels in Venetië kunnen erg duur uitvallen, zeker in het centrum rond het San Marcoplein. Sommige van de kleinere hotels in minder bekende buurten bieden dan ook betere tarieven. Geniet van je weekendje Venetië in de buurt van het Canal Grande, zowat de meest pittoreske plek in Venetië waar je kunt logeren.

Weekendje Venetië: nog enkele tips (bekijk ook zeker eens deze reisgids Venetië)

Tip weekendje Venetië: Spendeer op je weekendje Venetië voldoende tijd op en rond het Piazza San Marco, een van de fraaiste en meest tot de verbeelding sprekende pleinen ter wereld. Dit is een geweldige plek om mensen te bekijken, te ontspannen met een espresso, te poseren voor een aantal romantische taferelen in Venetië, of gewoon de sfeer op te snuiven.

Tip weekendje Venetië: Een romantische gondeltocht in Venetië is iets wat je een leven lang zult herinneren. Een absolute must tijdens je weekendje Venetië.

Tip weekendje Venetië: De Rialtobrug en de Brug der Zuchten zijn twee van de meest romantische plekken in Venetië. Neem je tijd aan Rialtobrug en steek over naar de Rialto Markt op het andere eiland, een drukke en kleurrijke markt, al beroemd toen Venetië nog het rijkste handelscentrum ter wereld was. Hier moet je gewoon minstens één keer zijn op je weekendje Venetië.

Tip weekendje Venetië: Winkelen in Venetië kan erg duur uitvallen maar een weekendje Venetië is misschien hét moment om een prachtig juweeltje of iets uit Murano-glas voor je geliefde te kopen.

Tip weekendje Venetië: Neem zeker ook eens een kijkje op BoekUwHotel.nl als je op zoek bent naar hotels voor je weekendje Venetië!

P.S.: Grasduin zeker ook eens in de andere artikels over romantisch weekendje weg! Veel leesplezier! Of wat dacht je misschien eens van een weekendje Londen, een weekendje Rome, een weekendje Brugge, een weekendje Parijs of een weekendje Barcelona?