Geniet voordelig van een zalig weekendje Rome!

Boek je hotels in Rome makkelijk, voordelig en snel met BookYourHotel.org!

Rome is al eeuwen hét geknipte decor voor romantische taferelen. De Italianen, en zeker de inwoners van Rome, staan wijd en zijd bekend om hun charme en verleidingskunsten. Het woord ‘romantisch’ heeft niet voor niets ‘Roma’ in zich. De stad speelde de hoofdrol in tal van romantische liefdesverhalen en spreekt ook vandaag nog tot de verbeelding. De Eeuwige Stad zorgt voor verwondering en is beslist een van de meest sensuele en fascinerende steden ter wereld. De rijke geschiedenis, cultuur en architectuur maken van Rome een stad als geen ander op aarde. Kiezen voor een weekendje Rome heeft zich dan ook nog niemand beklaagt: de stad biedt oneindig veel mogelijkheden om samen met je partner van een deugddoend romantisch verblijf te genieten. Of je nu in Rome bent voor uw huwelijksreis, een Valentijnsweekend of voor iets anders, je kunt je tijdens je weekendje Rome tegoed doen aan de geneugten van enkele van de meest romantische restaurants ter wereld, wandelingen maken langs betoverend mooie plaatsen en samen genieten van enkele van de mooiste bezienswaardigheden ter wereld.

Op zoek naar leuke hotels in Rome? Kijk op BookYourHotel.org voor de beste aanbiedingen!

Mocht je het nog niet zijn vóóraleer je vertrekt voor een weekendje, Rome is dé stad bij uitstek om verliefd te worden. Een avondwandeling, een kopje koffie in een typische espressobar, de aanblik van een duizend glinsterende sterren, de klanken van een opera in open lucht, een briesje dat waait over de Tiber, de geur van vers gebakken brood of de smaak van heerlijke Italiaanse keuken …. wat je ook doet, waar je ook bent tijdens je weekendje Rome, ál je zintuigen raken erbij betrokken, Rome bezoeken is als één groot romantisch schouwspel.

Leuke tips voor een onvergetelijk weekendje Rome

Romantische Hotels in Rome

Het gebied ten zuidwesten van het Termini treinstation heeft talrijke grote hotels. Hier vind je ook de meest romantische hotels in Rome, de beste garanties voor een weekendje Rome zonder zorgen. Je kunt ook verblijven langs de Centro Storico, waar je nog enkele zeer goede romantische hotels vindt. In deze buurt vind je de mooiste pleinen van Rome (vb. Piazza Navona), de fonteinen enz. Dit stuk van Rome ligt bezaaid met romantische restaurants en bars, en is een heerlijke plek voor romantische wandelingen, zowel overdag als ‘s avonds. Hoe dan ook, een weekendje Rome moét je gewoon in een romantisch hotel doorbrengen.

Het nachtleven in Rome

Gooi een muntje in de Trevifontein bij maanlicht en doe een wens. Hier raak je nog meer in vervoering van de romantische schoonheid van Rome. Wandel arm in arm door Rome’s Centro Storico en geniet van een mousserende wijn prosecco op de Piazza bar, dé ideale plek om de avond te beginnen tijdens je weekendje Rome. Hierna kun je romantisch gaan tafelen in een restaurant langs de rivier in Trastevere.

Enkele van de mooiste plekjes in Rome

In Rome hangt het hele jaar door romantiek in de lucht. De talloze romantische straten en pleinen, steegjes, parken, restaurants, enz. versterken dit alleen maar. Probeer tijdens je weekendje Rome echter zoveel als kan te ontsnappen aan de drukte van andere bezoekers, je bent hier tenslotte om elkaar zoveel mogelijk aandacht te geven: zowel rond de Campo de Fiori en Piazza Navona zijn er tal van mooie hoekjes waar je je met z’n tweetjes van alle romantische rust kunt genieten.

Wie kiest voor een weekendje Rome, kan niet voorbij aan 5 van de volgende plekjes in Rome:

(1) Het adembenemende uitzicht van Gianicolo – Het oude Rome werd gebouwd op zeven heuvels, geen wonder dus dat we als eerste romantische plek een “belvedère” uitkiezen. Het nummer één uitzicht in Rome is dat vanop de Gianicolo. Rome ontvouwt zich aan je voeten, vooral ‘s avonds, als Rome romantisch wordt verlicht, is het hier op en top genieten.

(2) Een boottochtje op de Tiber - De ideale manier om gemakkelijk van de romantische schoonheid van Rome te genieten, samen met je geliefde. Vanaf Ponte Duca d’Aosta tot Isola Tiberina en terug, passeer je voorbij enkele van de meest romantische plekjes en gebouwen van de stad. Wie zijn weekendje Rome nóg romantischer wenst te maken, maakt het best eens een nachtelijk tochtje op de Tiber (enkel tijdens de zomer). Op een aantal van de boten kun je je geliefde zelfs verrassen met een heus romantisch diner bij kaarlicht.

(3) Flaneren langs Via Sacra – Geniet van een wandeling op een warme zomeravond, langs deze duizenden jaren oude weg, te beginnen net achter het Colosseum en zich verder krullend tot de Palatinum heuvel, langs majestueuze bomen. Ideaal voor een weekendje Rome want in de latere uren kom je hier nauwelijks voorbijgangers tegen, midden in het oude stadscentrum.

(4) Open air live muziek in Villa Celimontana – Genieten van een romantische avond begeleid door live muziek? Een van de beste plaatsen hiervoor is Villa Celimontana, waar tijdens de zomer een jazz festival plaatsvindt, met nachten gewijd aan de meest romantische dans ter wereld: de tango. Rond het kleine amfitheater en podium, worden tafels gezet zodat je tijdens je weekendje Rome heerlijk kunt genieten van een glas Italiaanse wijn of een lichte maaltijd.

P.S.: Raadpleeg zeker ook eens de andere artikels voor een onvergetelijk romantisch weekendje weg met je geliefde! Of wat dacht je misschien eens van een weekendje Venetië, een weekendje Brugge, een weekendje Parijs of een weekendje Barcelona? Of nog elders, een weekendje Londen bijvoorbeeld!