Voordelig genieten van een weekendje Parijs met BookYourHotel.org!

Een weekendje Parijs boeken vergt best de juiste voorbereiding. De meeste hotels in Parijs zijn nogal prijzig, waardoor een weekendje Parijs snel duurder wordt dan bijvoorbeeld een weekend aan zee. Uiteraard heeft de lichtstad Parijs zo veel te bieden dat een weekendje Parijs met niets te vergelijken is!

Waarom kiezen voor een weekendje Parijs?

De betoverende stad Parijs staat garant voor een ontspannend weekendje cultuur, gastronomie, uitgaan, winkelen, disneyland, … en ga zo maar even door. De Franse hoofdstad heeft werkelijk alles in huis om je een onvergetelijk weekendje weg te bezorgen. We raden aan om voor een weekendje Parijs minstens 2 volle dagen uit te trekken, liefst zelf 3 volle dagen met 2 overnachtingen op hotel in Parijs. In 2 dagen kan je immers zeker niet alles bezoeken wat je gepland had voor je vertrek. (Tip!) Bekijk het verwachte weer in Parijs even 2 dagen voor je vertrekt en pas je plannen bij slecht weer gewoon aan. Want bij goed zowel als slecht weer heeft de stad meer dan genoeg in z’n mars om je weekend niet te laten verstoren door het weer. Kies gewoon voor andere bezienswaardigheden dan eerst gepland.

Een weekendje Parijs gepland? Enkele goede tips

Waar overnachten tijdens een weekendje Parijs?

Een goedkoop hotel in Parijs vinden voor een goedkoop weekend Parijs is niet zo éénvoudig. De prijzen van de hotels in Parijs centrum nabij het centrum gaan snel de hoogte in. Een mogelijkheid is een hotel te zoeken juist buiten de périphérique (ring), hier zullen de prijzen alvast stukken lager liggen dan de goedkope hotels in het centrum van Parijs, maar je moet er de dagelijkse verplaatsing met de wagen wel bijnemen. Een andere optie voor een goedkoop weekend Parijs is te kiezen voor een hotel dat iets meer uit het centrum gelegen is en dus dichter bij de Périphérique maar wel op korte afstand van de metro, zodat je toch te voet onmiddelijk aan je bezoek kunt beginnen. Wij doen alvast 2 voorstellen, ééntje buiten het centrum en ééntje in het centrum:

Weekendje Parijs in Hôtel Best Western Le Saint-Maurice Paris

Dit 3 sterren hotel in Parijs ligt juist buiten het centrum van Parijs. Maar biedt dan wel heel goede prijzen om goedkoop te overnachten in Parijs. Het hotel behoort tot de Best Western Hotel groep en je bent dus verzekert van een uitstekende kwaliteit. Een 3 sterren hotel in Parijs aan die prijzen zal je nooit vinden in het centrum van de stad.

Richtprijs: +/- 105 EUR voor 2 overnachtingen voor een tweepersoonskamer (ontbijt excl.)
Locatie: 12 Rue du Maréchal Leclerc, 94410 Parijs

Weekendje Parijs in Hôtel Moulin Vert

Dit hotelletje Parijs is gelegen in het centrum van Parijs in het 14e arrondissement. Een leuk 2 sterren hotel in Parijs dat goed scoort in de reviews. Algemeen hebben we de mening dat een hotel minder dan een 3 sterren hotel in Parijs niet echt aangewezen is, maar voor dit hotel maken we alvast een uitzondering. Als kleiner hotel is dit hotel wel snel volboekt, dus niet lang aarzelen om te reserveren.

Richtprijs: 120 EUR voor 2 overnachtingen voor een tweepersoonskamer (ontbijt excl.)
Locatie: Rue du Moulin Vert 74, 75014 Parijs

Welke uitstapjes tijdens een weekendje Parijs?

- Wandeling in de tuinen van het kasteel van Versailles
- Wandeling langs de Seine ( zie toeristische kaart parijs: wandeling door Parijs) of een boottocht op de Seine, maar dit is eerder prijzig, men kan net hetzelfde tijdens een leuke wandeling.
- Bezoek aan het Louvre museum: slechts 10 EUR p.p.
- Wandeling door Montmartre met dineetje in één van de pittoreske restaurantjes ( Je vindt hier al menu’tjes vanaf 15 EUR p.p. )

Een weekendje Parijs: er even tussenuit in de beroemste stad ter wereld

Ergens anders naartoe? Wat dacht je van een weekendje Brugge, een weekendje Londen, een weekendje Barcelona, een weekendje Berlijn, een weekendje Venetië of een weekendje Rome?