Geniet voordelig van een weekendje Brugge!

Boek je hotels in Brugge makkelijk, voordelig en snel met BookYourHotel.org!

Zin in een weekendje Brugge? Brugge is één en al romantiek. Het hele jaar door kun je in de – veelal – romantische hotels in Brugge terecht voor een onvergetelijk tijd samen met je geliefde. Een weekendje Brugge is een aanrader in alle 4 de seizoenen: in de lente komt de natuur weer op gang en is het heerlijk romantisch om langs de Brugse straatjes en pleintjes te struinen, in een zalig zonnetje. In de zomer zijn er tal van (muziek)evenementen in Brugge en komen de meeste bezoekers maar zelfs tijdens deze drukke periode kun je nog altijd een weekendje Brugge boeken en voluit genieten van elkaar en het fabelachtige (middeleeuwse) decor. De herfst op haar beurt is dan weer romantisch op een andere manier: het vallen van de bladeren, romantisch tafelen bij kaarslicht, bruine cafés en donkere bieren. Maak een romantische stadswandeling over de stenen bruggetjes, smalle straatjes en charmante pleintjes. Een weekendje Brugge is dus een absolute aanrader voor ieder die even wil genieten van mekaar in een onvergetelijke setting.

Enkele leuke tips voor een weekendje Brugge

Hoe maak of kraak je je bezoek aan Brugge? Hieronder vind je enkele tips voor een weekendje Brugge om daarmee je verblijf in Brugge, stad van zoveel schoonheid, kronkelende steegjes, trapgevels en Reien (grachten), onvergetelijk te maken.

• Weekendje Brugge tip 1: Maak een tochtje met de koets

Voor een eerste verkenning tijdens een weekendje Brugge is er geen beter manier dan een ritje met de paardenkoets, op het ritme van het hoefgetrappel. Je voelt je de Koning te rijk terwijl je op een gezapig tempo langs Brugge’s meest pittoreske plekjes, diverse musea en historische sites komt. Je krijgt mooi uitleg van de koetsier, aan het Begijnhof (zie verder) houdt het paard even halt en kun je uitstappen. Tijdens de zomermaanden rijden de koetsen bij goed weer eveneens ‘s avonds, wat het er met de feeërieke reieverlichting alleen nog maar romantischer op maakt.

Weekendje Brugge – Waar? Opstappen op deze koets doe je op de Grote Markt, het hart van Brugge. ‘Aanrader voor een romantisch weekendje Brugge’.

____________________________________________________________________________________________

• Weekendje Brugge tip 2: Bestijg het Belfort

Het statige Belfort van Brugge, eveneens op de Markt, is maar liefst 83 meter hoog en een van de drie dominerende torens van de Brugse Skyline. Wat is er nu romantischer dan met z’n tweetjes de 366 trappen te nemen tot boven, waar je samen heerlijk kunt uitblazen terwijl je geniet van een onvergetelijk 360°vergezicht? Een romantisch weekendje Brugge meters boven de grond? Doen!

Weekendje Brugge – Wanneer: Dagelijks geopend van 9u30 tot 17u.

____________________________________________________________________________________________

• Weekendje Brugge tip 3: Boottochtje op de Brugse Reitjes

Witte zwanen die sierlijk op het water drijven, hét romantische symbool bij uitstek. Maak samen een boottochtje op de Brugse Reien en begrijp ten volle waarom Brugge het Venetië van het Noorden wordt genoemd. Je kunt aan boord stappen op vijf verschillende aanlegplaatsen, een boottochtje duurt een half uur en laat de allermooiste plekjes van Brugge zien, vanuit een compleet andere gezichtshoek.

Weekendje Brugge – Wanneer: Dagelijks van 10u-18u, in de winter enkel tijdens het weekend, vakanties en feestdagen. ‘Absolute aanrader voor een weekendje Brugge’.

____________________________________________________________________________________________

• Weekendje Brugge tip 4: Begijnhof Ten Wijngaarde

Een van de meest rustgevende plekjes in Brugge. Het Begijnhof ademt het hele jaar door een warme gloed van welbehagen uit. Het begijnhof sluit aan op het Minnewaterpark, en moet absoluut deel uit maken van je stadswandeling. Houdt wel even rekening met het nogal late openingsuur en het vroege sluitingsuur. Met een beetje geluk zie je de zwanen die parmhartig paraderen vlak naast het idyllisch bruggetje die de toegang vormt van het Begijnhof.

Weekendje Brugge – Wanneer: Elke dag geopend tussen 10-17 uur. Prijs: Volwassenen: 2 euro; jongeren: 1 euro; 60+: 1,50 euro. ‘Topper voor een weekendje Brugge’.

____________________________________________________________________________________________

• Romantisch weekendje Brugge tip 5: Rust uit in het Minnewaterpark

De naam zegt het zelf: Minne-water, het water van de geliefden, met verve de meest romantische plaats in Brugge. Het park en het bijhorende meer zijn de ideale plek om samen heerlijk uit te rusten na een dagje de Brugse binnenstad te hebben verkend. In de zomer vindt hier het Cactusfestival plaats, dat onlangs werd uitgeroepen tot ‘Best Small Festival in the World’.

Romantisch weekendje Brugge – Waar? Vlakbij het station. ‘Aanrader voor een romantisch weekendje Brugge’.

____________________________________________________________________________________________

Tips voor een heerlijk dineetje tijdens een weekendje Brugge

Wie een weekendje Brugge plant dient toch even te genieten van de culinaire hoogtepunten van de streek. Zo is Brugge wijd bekend omwille van de 100-den soorten bieren. Echter Brugge is zo veel meer dan dat. Kom er genieten van de tientallen pittoreske restaurantjes.

Alvast één smakelijke tip voor een weekendje Brugge:

Ribbetjes restaurant de Hobbit: Steevast één van de leukste plekjes om heerlijk te genieten bij kaarslicht. Bestel er de ribbetjes à volonté, heerlijk geroosterd boven een houtvuurtje bij een flesje wijn en de avond van je weekendje Brugge is fantastisch ingezet. Dit restaurantje is minder bekend bij de toeristen dus authenticiteit verzekert.

Weekendje Brugge – Waar: Kemelstraat 8. Prijs: +/- 16 € zonder dranken. Aanrader voor een weekendje Brugge’.

==> Alles over romantisch weekendje Brugge op BoekUwHotel.nl! Kijk ook eens op onze reisgids Brugge, vol handige tips voor wie een tweedaagse naar Brugge plant. Ook een weekendje Damme kan erg romantisch zijn, net als een weekend aan zee!

P.S.: Lees zeker ook eens alle andere tips voor citytrips en romantisch weekendje weg tijdens een weekendje Rome, een weekendje Londen, een weekendje Venetië, weekendje Barcelona of weekendje Parijs!